Yaşlanma ve güneşin etkileriyle kaynaklan, lekelenen, kırışan cilt kimyasal peeling ile tedavi etmek mümkündür. Cildin dış tabakasına çeşitli kimyasal solüsyonların uygulanmasıyla cildi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek, ciltteki lekeleri giderip daha canlı ve pürüzsüz bir görünüme getirmek için cilt ölü hücrelerden arındırılır. Cildin soluk ve mat  görünümü giderilerek daha parlak, gözenekleri sıkılışmış taze bir cilt elde etmek mümkün olur.

Kimyasal peeling yöntemi
Peeling  cildin üst tabakasının soyulmasıyla yenilenmesi ve cilt sorunlarının giderilmesinde uygulanan en etkili tedavidir.  Peelingte temel amaç cildin hasar görmüş üst tabakasını kaldırarak alt tabakalarında yeniden bir yapılanma sürecini başlatıp sağlıklı, lekesiz ve genç tabakayı ortaya çıkararak cildi canlandırmaya yardımcı olur. Cildin uyarılması  yeni hücre oluşumu hızlandırır,  bu sayede cilt daha sağlıklı, parlak, lekesiz ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Peeling ile yüzdeki koyu renkli lekeler, cilt kuruluğu, genişlemiş gözenekler, cilt yorgunluğu, yaşa ve güneşe bağlı cilt lekeleri melazma denilen hormonal veya gebelik lekeleri gibi sorunlar giderilir.  İşlem sonrası bu bölgelerdeki cilt daha genç daha parlak ve daha elastik bir hale gelir.

Kaç tür peeling vardır?
Peelingleri derinliğine göre; yüzeysel, orta derinlikte ve derin olarak üçe ayırılır. Peelingin derinliği arttıkça etkisi de artar fakat riski de bununla doğru orantılı olarak büyür. Bu bakımdan orta ve derin peelinglerin uzman kişiler tarafından uygulanması gerekir. Çok sayıda kimyasal; peeling ajanı olmakla birlikte en sık kullanılan meyve asitleri ile hafif peeling uygulaması , meyve asitleri (glikolik asit ve alfa hidroksi asitler (AHA), triklosetik asit (TCA) ile yapılır. Cildin üst tabakası yüzeysel olarak soyulur. 5 dakikalık yapılan uygulamada ciltte hafif  yanma, kızarma ve batma olur. işlem sonrası hemen sosyal hayata dönülebilir. Haftada 1 defa olmak üzere 5- 6 kere tekrarlanabilir.

Kimyasal peeling uygulamaları ne işe yarar?
Salisilik, glikolik, laktik, kojik, retinoik, alpha hidroksi (AHA) ya da trikolorasetik gibi farklı asitlerin cildin üst yüzeyine uygulanması sonucunda ölü hücrelerin  agresif bir şekilde yok olarak, yerini yeni cildi bırakıyor. Her asit cilt üzerinde farklı etkide bulunduğu için genellikle etkileyici sonucu elde etmek için kimyasal peeling’de farklı asitleri bir arada kullanması tercih ediyor.  Peeling’in yüzdeki ince çizgiler, koyu lekeleri, akne skarları, cilt kuruluğu ve cildin genişlemiş gözenekler giderilerek cilt sorunları ortadan kaldırılır. Uygulama sonrası yeni gelen cilt dokusu ve  rengi daha parlak, daha genç ve daha elastik bir hale gelir.

Kimyasal Peeling Sonrası
Yüzeysel ve orta peeling işlemi genellikle günlük yaşamı etkilenmemektedir. Uygulamayı sonrasında birkaç saat makyaj yapılmaması, önerilen nemlendirici prepatlar kullanılmaması önerilir. Peeling uygulamasını takiben 3 gün yüzü sadece suyla yıkamak ve cildinizi nemlendirmek,  güneş koruyucu kullanılması gerekir. Tedaviden sonra kısa süreli hafif kızarıklık, pullanma ve soyulma olabilir.